บักไข่ผำ เมนูหายากของชาวอีสาน
เมนูเปิบพิสดาร แต่สุดแซบมาฝากพี่น้องหมู่เฮาทุกคนจ้า ฮู้บ่ว่าผงสีเขียวๆนั่นมันคืออิหยัง มันก็คือ บักไข่ผำ นั่นเอง ผำ มีรูปร่างเป็นเม็ดน้อยๆ ทรงรี ขนาดประมาณ 1 – 2 มิลลิเมตร เกิดตามธรรมชาติในหนองน้ำที่มีน้ำนิ่งใส ลอยเป็นแพอยู่บนผิวน้ำ ผำ บ่มีราก สิเรียกต่างกันตามภาษาท้องถิ่น เช่น ภาคเหนือ เรียกว่า ผำ,ไข่ผำ หรือไข่แหน ภาคกลางสิเรียกว่า ไข่น้ำ การเอามาเฮ็ดเป็นอาหาร มักเฮ็ดเป็นเมนู อ่อมบักไข่ผำ เครื่องปรุงมี ไข่ผำ เนื้อหมู ปลาเข็ง หรือเนื้ออื่นๆตามที่มักกะใส่ได้เบิ่ด พริกแห้ง หอมแดง ผักชีลาว กระเทียม ตะไคร้ ต้นหอม ผักอีตู่ (ใบแมงลัก) น้ำปลา น้ำปลาแดก ผงชูรส
|
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น